God jul i stugan

 
 
Söndag 29/12
 
Så var det dags att åka hem från Umeå och julfirandet utan snö (skrämmande och o-juligt). Tiden här har varit som en bomb, för många saker intryckt på för lite tid som gör att allt bara exploderar till slut. Det började med julklappshets. Det spelar ingen roll om EN(ordets ord) hatar eller älskare, alla måste liksom genomlida den. Klappar hann inte skickas innan dödslinjen och stressen var påtaglig. Att få allt på julbordet att klaffa, det traditionella med det vegetariska och veganska. Jag körde på ett safe-card och bakade sweet-potato-pie till efterrätt. Alla var nöjda och det blev en riktigt god jul med nära och kära. Sedan; hänga på alla barer, hemvändarfester och caféer med vänner som man inte sett sedan sommaren. Ligga i sin bästa väns famn, två nätter i rad och bara släppa på trycken och låta bomben explodera. Inte julbomben men livsbomben. Tackar jultomten för att man har världens finaste människor runt omkring sig. Och alla julklappar såklart. Allt detta med att slutligen få en oväntad dörrpling (sådan som man fick när man var liten) och en sista julklapp såhär fem dagar efter julafton. En sådan fin omtanke gör att man blir tårögd och släpper på det sista. Så spenderade jag och mina vänner den sista kvällen hemma hos mig , vi drack hundra koppar thé och hade julens härligaste, ärligaste och bästa häng. 
 
 

"Vad händer om jag inte somnar Sarita"?

Såhär var det inatt; Jag tänker att jag går och lägger mig kl 11, för då är jag trött och då slipper jag ligga och oro mig för att inte kunna somna. Ser att Sarita skrivit ett sms till mig, "får jag sova hos dig inatt?" (Hon har också examen idag). Hon kommer in till mig, men täcke, kudde och hela köret. Vi kommer dock på att hon ska upp 2 timmar före mig så hon går tillbaka till sitt. Jag försöker sova, vrider mig i mina lakan, lyssnar på P1, andas djupa andetag. Inget fungerar, det går timmar.. Hör att Sarita går på toaletten. Skyndar mig upp och haffar henne i hallen, "kan du inte heller sova"? Det slutar att vi ligger i hennes säng, lika nervösa båda två.
 
 
 
 
Här är hon, min fina vän <3
 
 
 
 

Harry potter plugg

 
 
Såhär ser det ut när man kommer först av alla till den svarta diamanten, man får lov att känna sig som Harry Potter då man studerar här. Det är det mest glamorösa bibliotek jag varit på i hela mitt liv. Om man tänker sig att jag bor på en sida av en kanal så ligger svarta diamenten bara över vattnet. Det passar himmla perfekt. Särskilt när jag skriver min slutuppsats på onsdag. 10 sidor på 24 timmar. Det är ungefär en sida i timmen, om man räknar med att sova. Vad som än händer kommer i alla fall mitt flyg att gå på torsdag. Det ska bli så skönt åka till Umeå; jag ska tappa upp ett kar, dricka lite sprit-glögg och bara slappna av.

Tillbaka i Köpenhamn

 
 
Nu är jag tillbaka i Köpenhamn efter att ha irrat omkring i Sverige i två dagar. Det började i Malmö på MP möte, vidare till Höllviken och Matilda. Detta är tredje året som jag firar Lucia med Matilda. För två år sedan sprang vi in i varandra av en slump på Malmös finaste café, förra året kom hon och hälsade på mig i Umeå och imorse fikade vi frukost i världsklass, det vill säga inga lussekatter. Lucia, i alla ära, har sedan spenderats i Lund; jag har fikat med Måns och kikat in på Gustav Fridolins gröna café med Sarita, min politiska crush! 
 
 
 

Så vet man att det är jul;

Mamma skickar julpaket med naturligt läkemedel som moverkar sjukdom plus massa saker som hon vet att jag älskar till jul. 
 
Ida kommer med Umeå-känsla och lämnar sedan känslan och även en julblomma till mig. 
 
Det är julpyntat när man kommer till jobbet. Alla gäster frågar var Köpenhamns bästa julmarknad finns. 
 
Lone, hon som alltid kommer på morgonen och äter frukost på hotellet, det har hon gjort sedan dagen jag började 2011, ger mig biokort i julgåva. 
 
 Det ligger inslagna paket under julgranen med mitt namn. 
 
 
 
 

Brus

 
Sedan någon vecka tillbaka har jag haft ett vagt brus i mitt öra, jag har i och för sig varit sjuk men jag befarar tinnitus starkt. Jag får alltid höra att jag borde sänka musiken i mina lurar, men det är tydligen svårt att lyssna på vad kloka människor uppmanar en om. Jag hoppas innerligt att det försvinner, tills dess studerar jag med Yann Tiersen i bakgrunden, annars blir det omöjligt att hålla fokus i schack. Lågt denna gång.  

Att studera med Amelie

 
 

Jag skulle kalla det Poesi om någon frågade;

 
I början av denna termin träffade jag Laura. Fina Laura, som alltid har ett leende mellan röda läppar. Hon gjorde mig glad, varje morgo över en kaffe i kantinen. Vi studerade tillsammans och pratade samma språk, ibland känns det som att man liksom, oavsätt hur bra man blir på att prata Engelska, förvandlas till en annan människa när man inte pratar svenska. Dessutom är hon sådär mega cool. Idag har jag suttit och lusläst hennes blogg, hon skriver så fint att jag ryser och glömmer  min redovisning imorgon. Den har stressat mig genom hela dagen, från att klockan ringde tills nu, då jag fastnade för hennes ordval och känsla. Så kom jag på att hon lyckades med det som inget annat har lyckats med idag. Varken SR, Kaffe, promenad eller Yoga lugnade ner mig idag, men det gjorde Lauras fina texter.   
 

Min nya lägenhet- det ljuva livet som student.

I helgen har jag och Sarita, som sagt fixat och donat med våra rum i lägenheten. Än så länge är det bara jag och Sarita som har flyttat in. Ida-Maja och Marie kommer så småning om. Sarita är min vän från London, Marie är min danska roomie från Buens Aires och Ida-Maja är hennes vän. Detta kommer att bli så bra!
Jag tror aldrig att jag bott så flott som jag gör nu. Detta är mitt rum med dubbel-säng, så välkomnen till er som vill hälsa på.
 
Ett fönster. 
 
Min kunga säng <3
 
Ett annat fönster. 
 
Tog självklart med mig denna påse hem från Paris. 
 
Lite saker som jag sparat från Köpenhamn 2012. När jag flyttade från Köpenhamn förra året lämnade jag en väska med Sarita. När hennes mamma kom med flyttlass igår fanns min även min väska med... gissa om det var kul att packa upp :D
 
Underbart breda träplankor. 
 
Mys-belysning 
 
 
 
 
 
 

God tisdag

Det är tur att man har en stor säng, ikväll ska både Ida och Marcus sova över hos mig. Ida är på besök från Uppsala och Marcus är bara hemlös eller/och sällskapssugen. Jag tycker det är fint att människor vill komma och hälsa på mig, imorgon ska jag göra en dunder frukost till mina gäser och fråga om dom vill kika på julkalendern med mig. Har inte vågat göra det själv, med risk för att sakna Sverige för mycket. 
 

På dejt med mp i vackra Malmö

Idag har jag varit i Sverige- handlat allt som saknas i badrummet på apoteket, pratat extra mycket svenska med kassörskan på ICA och hängt med MP gänget. Dom bjöd på kaffe, advents fika och ekologiska små citrus, ett litet grönare alternativ. Efter mötet gick vi runt i Malmö, sådan vacker stad, det var ett sådant moment som man antingen vill fotografera eller fånga och spara i en burk.
 
 
Idag fick jag dessutom reda på att jag fick högsta potten på mina ekonomi och matte prov- detta betyder framför allt att jag kan unna mig mer fritid. I jämnförelse med ett liv väger högsta betyg inte så tungt. Man glömmer bort massa viktiga saker när man studerar för mycket; som farmors födelsedag i November och julpynt till första advent. 
 
 

Morgenmad

 
 
Detta var Matildas bidrag till våran kravlösa lördag. Jag Sarita och Matilda gick ut på Seafside i Fredags. Matilda köpte 3 mojitos för 20 DKK, bartendern slog fel, jag kommer ihåg att jag stod och log hela kvällen, fredagen slog rätt. Igår låg vi, alla tre tillsammans i min säng och kikade på film. En morgon i världs-klass, det må man säga! Jag längtar tills det blir helg och utgång igen. 
 
 

RSS 2.0