Människor är inte rationella

 
Det är så himla skönt att plugga matte, allt är bara så himla logiskt- när man låter bli att tänka på alla dessa sunk theorier som är applicerade i verkliga livet. Människor är inte rationella. 

Tenta vecka

 
 
 
 
Jag har precis skrivit klart en 6 dagars uppsats, jag argumenterade mot " a strong and independent judiciary essential in a democratic polity” och just nu är jag mitt uppe i tenta plugg till midterm micro-exam på måndag.  Detta är by far, det värsta jag har gjort i mitt liv.... Jag ens har tid att vara inne här och skriva är ett under. Laura och jag har i alla fall lite kul med matten, det är tur att Laura finns, vad hade jag så annars gjort? 

its on

 
 
 
 
Nu sätter jag på vattnet, kaffekokare och dagen. Igår pluggade jag micro matte hela dagen och idag blir det politik med heywood, som kritiken uppenbarligen talar väl om. Man måste dock ärligen erkänna att det är mycket nu. De kommande två veckorna kommer att bli en karusell. Det är bara att veva igång!
 

Jag vill resa runt i Latin America NU

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ipsen och Co

Idag tog jag och Katrine Bang en fika på Ipsen och Co innan skolan. Katrine går i min klass, men vi hinner aldrig prata på skolan. Hur som helst är hon en sådan spännande människa som man bara vill veta allt om. 
 
Jag cyklar förbi detta ställe hem och från skolan, varje dag, och det ser bara så flott ut. Så idag smällde jag och Katrine till; morgon gröt och kaffe för 65 danska kr. 
 
Det är skönt att det finns människor med fötterna på jorden i en klass som min. Människor, sådana som Katrine får mig att känna mig hemma här i Köpenhamn, det är skönt och jag hoppas att denna känsla håller i tre år.
 
 

Yoga krop

Jag och Markus har hittat oss en källar-lokal här på bryggen som har proper yoga. Idag var det bara jag Markus och instruktören, förstå vilken service man får. Yoga är en sådan grej som man blir beroende av, när man väl kommer in i det. Dessutom har jag som dröm att jobba halv-tid som yoga lärare.. typ äga en källar lokal såsom den på bryggen och bara trycker ner alla stressade människors axlar:)  
 

The Butler

 
Ikväll var jag och Sarita på fisketorvet och såg "the butler", en verklighets baserad/inspirerad historia om en svart tjänare. Historien följer honom; från Eisenhower till Obama med all fokus på "the black movement". Nu ska vi dricka thé och summera vad som hände där emellan, den var bara så bra och jag blev berörd till tårar. Det var faktiskt min lärare i politik som tipsade mig om denna film... och tipset går såklart vidare, speciellt riktat till Daniel, något att snöa in sig i! Kram

Louisiana 2013

Idag har jag och Markus varit på Louisiana. Det har blivit lite av en tradition att cykla dit. Dock glömmer jag alltid hur långt det är,det tog oss 4 timmar(enkel väg). Jag har ett minne som en guldfisk. 
 
 
Lite kaffe paus. Har köpt mig en termos som man kan fylla med kaffe :) 
 
Så träffade vi bami, eller bamiS på vägen :) 
 
Världens bästa uställning på Lousiana; om hur isen smäler. 
 
 
 
 
 
Idag var en bra dag, mina ben är pasta och jag kommer att sova bättre än aldrig förr inatt. Godnatt! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vegetar-middag

 
 
Igår var jag på "vegetar" middag hemma hos Oda. Marie och Sofie från Buenos Aires har en middags grupp med sina vänner här i Köpenhamn, lite som halv 8 hos mig, fast med tema vegetar mat. Någon gång i framtiden, då man har mer pengar och tid, vore det mega fedt(som det heter på danska) att göra en recept bok, endast med vegetarisk mat. Det är märkligt vad mycket smart man kommer på att göra när man pluggar, endast för att man inte har tid till något annat. 
 

När hösten kommer och träden klär av sig...

.. så är man ändå rätt glad över att man inte är svensk. Eller att man inte bor i Sverige. 
 
 
 
 
 
Vi hade sol idag. Det är inte ens kallt. Jag har jobbat hela helgen samt skrivit min första "stora" uppsats. Marcus kom förbi på en kaffe när jag satt på jobb, jag tror att vi kommer att bli riktigt goda vänner. Han är så klok, jag får massor med tips OCH energi av honom... dessutom är han den enda som reprensenterar hem och Umeå här i Danmark. Detta är inte första gången som min syster presenterar mig för fantastiska människor. 

RSS 2.0