Sofia kom hit

Jag saknar min syster. Förra hösten då jag flyttade tillbaka till Umeå lät hon mig sova i hennes säng. Hon ordnade jobb till mig, kokade gröt på morgonen, pluggade med mig och sa att allt skulle bli bra. Så blir det alltid som hon säger, så om hon bara kunde komma hit och säga det. Eller så åker jag till henne. Jag har massor med lov att bränna, i oktober, december och januari. Ska man åka hem mån tro? Har föresten färget håret idag. Samma färg som jag alltid på hösten. Jag behöver en förändring. Eller behöver och behöver jag är mitt-uppe-i-den så det är lika bra att bita i det sura äpplet och följa med den. 
 
 

Sergels torg

 
Sitter på hotelet med Erik, min nya kollega. Han är Briget Jones och jag är mitt vanliga jag. Vi trycker vindruvor, dricker thé, lyssnar på Veronica Maggio( känner med texten ) och höst- pratar; om allt man saknar och vill göra. I januari ska vi åka och se Maggio på Vega!
 
Jag har saknat att jobba på hotel copenhagen. Människorna här är som öppna böcker. Igår var en chilenare här. Vi pratade om filmen NO som jag såg för ett tag sedan. Jag vill till Chile. Dock ångrade jag mitt leende när jag pratade om filmen, för jag tyckte om den, men han sa att historien sved och var för jobbig att återuppleva i film-värld. Adrian better hurry up, han är Balo och jag är Mowgli. Han ska lära mig allt han kan. Sådan vän man har ändå. Vi har lektioner på telefon eftersom jag har "ringa gratis till sverige pakke". 

En dag på cbs

Jenna och jag cyklade till skolan, två timmar innan föreläsning, för att gå igenom lite små saker- kombinerar nytta med nöjje :)
 
Detta är John från Syrian och Jenna från Berlin. 
 
Föreläsning med Gagan från Indien. Han är ett geni. Detta kanske ser sjukt trist ut, men det är helt seriöst underhållande. Vet inte om det beror på Gagan eller kursen :) 
 
 
 
Efter skolan köpte vi öl och middag från"IBP unions" kassa. Var tusen kommer alla pengar ifrån ? 
 
 
 
Laura från Malmö, som jag pratat så mycket om! Ska försöka hinna med att hälsa på henne nu när jag åker till Malmö imorgon. 
 
Grill med alla fem årskursar från IBP
 
Ola från Norge- får alla att må bra med sin norska dialekt..
 
 och visitkort, haha! 
 

Matilda <3

 
I fredags blev det lite housewarming. Matilda och Jessica kom över från Malmö. Jag är så glad att ha dom nära. Matilda överaskade mig med en present. Vad har jag gjort för att förtjäna detta?? Om hon inte är uppe i luften i helgen ska jag ta tåget över sundet och hälsa på. Jag hoppas att hon INTE jobbar , jag vill inhandla allt svenskt som jag saknar, andas frisk luft och laga middag till henne. 

Interrail, switzerland

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

oh take me back to the start

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

oh take me back to the start

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Paris 2013- Notre dame locker bridge

Så sött, när vi gick förbi Notre dame locker brigde tog Martino fram ett hänglås. 
 
Sedan kastade vi nyckeln ner i seine, schlupp sa det när hon svalde den
 
 

Loppe-marked på bryggen (Y)

 
 
 
Idag var det loppemarknad på bryggen (området som vi bor i), kom dock hem tomhänt. 
 
Men inte Sarita :D Nu blir det att plugga hela kvällen.. Hoppla! 
 

Greta Garbo

 
 
Hittade denna på nio till fem- i helgen ska jag printa ut den och hänga upp den på min vägg. Jag och Sarita ska fixa, pynta, inhandla och dona. Jag håller på att bli sjuk så det passar perfekt att bara ta det lungt och försöka ta in allt som hänt denna hektiska vecka. 
 
 

Cyklar du grönt eller cyklar du grönt?

Det första jag och Martín gjorde när vi kom till Köpenhamn var att köpa en cykel till mig... eller Martín köpte den när jag var på skolan för att cykla till lousiana 10 mil fram och tillbaka. På denhär bilden var vi påväg till våra gemensamma vänner från BA, Marie och Sofie.
 
Babe tankar engeri innan han ska skjussa mig till Norrebro. Vi blev stoppade av polisen på tillbaka vägen och skulle egentligen böta 2000,- som tur var kan de inte ge böter till de som inte är bosatta i Köpenhamn.
 
Det bästa med Köpenhamn är man kan cykla överallt. Jag har mina skolböcker i min träkorg och det var cirka 20 minuter att cykla till skolan :) 
 
 
 

Det är så himla mycket i skolan- men jag menar hellre det än hjärtesorg.

Det är så himla mycket i skolan- men jag menar hellre det än hjärtesorg. Jag har bara gått i två dagar men redan fattat att min linje kommer innebära plugg alla dagens timmar. Jag tänker köpa stora koftor, duntäcke, thé och verkligen bara köra ner mig i mina studier. Har även hunnit träffat massa fina skolkamrater. Jag tror att vi är 140 i klassen, från 11 olika nationaliteter och så klickar jag såklart med Larua- den enda svenska tjejen. Det är verkligen något med svenskar i utlandet, jag klickar alltid med dem. Det är klart att man alltid tänker att "jag ska inte umgås med svenskar nu när jag bor utomlands" men så blir det alltid så ändå. Faktum är att några av mina allra bästa vänner är svenkar som jag träffat när jag varit utomlands. Ne nu ska jag på Tiger och köpa skolböcker. Det händer så mycket att jag knappt hinner andas. Vill verkligen bara att allt ska bli klart med lägenheten. Det krånglar, stressar mig och flyter ut över alla studier. 

Lördag i Berlin

Vi började dagen med att äta frukost i Friedrichshain (området som vi bor i).
 
Sedan hyra vi cyklar i vanlig ordning. Vi har hyrt cyklar i alla städer som vi besökt. Man ser liksom hela staden på det sättet. Typ som när vi av en slump cyklade förbi East side gallery som består av kvarstående delar av Berlin muren.
 
Kreuzberg
 
 
Så gick vi på Wochentag market. Jag köpte hemmagjort sylt från tyskland. 
 
<3
 
Tog bilder i en automat som jag ska sätta upp i min nya lägenhet. 
 
 
 
'
På café i norra Berlin
 
Under dagen hann vi med tre marknader. Den årliga vegan marknaden var på Alexander Platz
 
 Senare på kvällen gick vi ut med Martíns vänner från Buenos Aires i Neukölln. En perfekt sista natt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

How to say goodbye; a Sunday in Berlin

En av mina bilder från Barcelona 
Idag var sista dagen på min och Martíns tågluff. Att säga hejdå var det sorgligaste jag gjort på länge. Vi stod på perrongen i Berlin och kramades en sista gång. Jag räknade minuter sekunder och när tågen kom två minuter försent dog jag i hjärtesorg. Jag gjorde ett hjärta med mina händer när tåget gled vidare ut i livet, sedan blev det tomt. Inatt bor jag på samma hotelrum som vi checkade in på för en vecka sedan i Köpenhamn. Om jag bara kunde fått ett annat nummer. Imorgon börjar skolan på riktigt, så får jag nycklarna till min lägenhet så att jag slipper sova ensam på hotell...och så börjar ett helt nytt, ett helt annat liv. 

Berlin- Photo automat

 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0