Back to business..

 
..och det är bokstavligen talat. Har precis påbörjat macro-ekonomi (detsamma som national ekonomi). En kurs som jag längtat efter att läsa. Tycker att det är hel-spännande.. som en grundkurs i dagstidnings-kunskap. 

Franska alperna

 

Var det bara för en vecka sedan vi stod här? Känns som ett halv liv har inträffat däremellan. Här är i alla fall jag, Sophia från Holland, Finja från Tyskland och Katrine från Danmark. Sista dagen i Frankrike. Vår sista dag i alperna. 

 
Vi skulle egentligen bara sitta och vänta på bussen som gick 17:00 till Köpenhamn. Eftersom att solen sken kunde vi inte hålla oss. Var bara tvungen att åka lite till. 
 
 
Molntäcket som var helt magiskt, speciellt att åka igenom. 
 
 
På en mysig bistro uppe bland topparna. 
 
 
Några från IB träffade vi och hängde med minsann. Typ vår pararell klass. Trevliga typer! 
 
 
En av dagarna då vädret inte alls var på topp. Kan minnas att vi gick in och drack varm choklad och tappade bort oss i dimman på vägen hem. Så mycket spökade vädret med oss. Det gick knappt att se en halv meter fram.
 
 
 
 
 
 
 
 

Val Thorens

Idag kom jag hem efter nio underbara-dagars klass resa i de franska alperna. Det har utan att överdriva varit helt makalöst fantastiskt. Bott har jag gjort med tre av klassens finaste, varmaste, roligaste och goaste. Jag som hade tänkt att stanna hemma? Det är ju bara att kika på alla bilder så förstår man vilket bra val det var att åka! 
 
På sne-skos after-skii 
 
Grabbarnas serverings-tröjjor
 
Mössan som jag fick av Mamma gick inte att bära i backen under hjälmen, så den fick åka på när vi gick på after-skii på det omtalade "la folie douce". 
 
Vår första dag i Val Thorens var molnig. Jag och Katrine tog liften upp till den högsta toppen och möttes pang bom av solsken och den här utsikten.  
 
Fortsättningsvis spenderar jag alla mina semesterdagar på snowboard och surf. Massa mer bilder kommer någon annan dag. Just nu är jag helt slut i kroppen. Det har varit full rulle i nio dagar och nu mår ens kropp som man förmodligen förtjänar. 
 
 
 
 

Air max

 
 
Hittade århundradets snyggaste och mest komfortabla skor igår. Nu när jag haft ett uppehåll mellan terminerna har jag strosat runt och inhandla allt jag inte haft tid till innan. Som ett par platta skor till exempel. Det är perfekt tajmat att jag hittade dem just igår eftersom att jag åker till val thorens med klassen idag. Jag föreställer mig inte att folk går ut med höga klackar i after-ski stugorna, känns lite som att svära i kyrkan. 
 
 

Rosengård igår

Igår åkte jag ut till Rosengård för att samverka i individuell människohjälps skolprojekt. Tanken är att vi volontärer ska hjälpa barn med läxor tillsammans med mer rutinerade socionomerna. Jag hade aldrig varit i Rosengård förut. Och det är inte så konstigt eftersom att jag varken bor eller kommer ifrån Malmö. Min bild av denna stadsdel var därav bygd på tidningsartiklar och förvarningar. Och det är i sin tur inte heller så märkvärdigt enligt mig. Hur ska man kunna bilda sig en egen uppfattning om man inte själv åker dit och skapar en? Till skillnad från vad tidningar skrev valde jag att bygga upp en egen bild baserat på att det hela var en överdrift. Ett annat tidningsspektakel, omskrivet för att locka läsare. Till min stora besvikelse hade jag fel. Det var som att åka tio minuter från Malmö och stiga av i en helt annan värld. Barnen som är i sju-års åldern satt visserligen och skrev sina läxor ett tag, verkligen inte i lugn och ro, men det är ändå barn som vi pratar om. Chocken kom efter frukt-stunden, med påfyllt blodsocker förvandlades de små söta fickorna till vildingar- så mycket fula ord inom loppet av en timme har jag aldrig hört förut. Det är uppenbart att det behövs hjälp. Tycker att det är fint av individuell människohjälp att gå in med resurser även om det enligt mig är regeringens ansvar.   

  

Ångest kur

Det här är en återkommande filosofi hos mig. Till dagens examen hade jag verkligen inte studerat lika mycket som jag borde ha gjort. Istället för ångest-tankar byter jag ut dem tills vad som skulle kunnat hänt i det-värsta-fallet-scenariet. Jag skulle till exempel lika gärna kunnat varit sjuk under de veckor då jag borde intensiv-pluggat. Min miniräknare skulle kunnat få slut på batterier. Snuvan skulle kunnat drabbat mig och resulterats i ett tio-tal toalett besök. Jag skulle kunnat fått en flipp och skrivit alla svar på svenska. På vägen till provet skulle jag kunnat varit snudden från en krock och för chockad för att skriva ett bra resultat. Och så pågår det sådär tills det känns bättre. Det gör det oftast. Och om det inte gör det kan man tänka- äh, vad gör väl det om hundra år. Det gick trots allt inte dåligt, bara inte super bra. 

Toby´s

 
 
 
 

Igår tog jag och Sarita till Tobys för att studera. Det ligger precis mittemot vår lägenhet och är det perfekta miljöombytet. Tiden rinner så lätt iväg när man studerar hemma. Det pillas på saker.. bloggar, andra böcker och nyheter läses. Och plötsligt har hela dagen gått utan att man hunnit blinka till det man egentligen ska göra. Så, för att undvika detta kilade vi som sagt ner till Tobys igår. Åt en fetaost sallad, kikade på lokalkändisar och intensiv-studerade ända tills stängning. När vi kom hem hamnade vi direkt i de vanliga banorna. Det vill säga: vi gjorde allt förutom det vi skulle gjort (möblerade till exempel om i mitt rum). Det blev så himla bra. Hurra! Mitt rum på bryggen börjar snart att likna ett hem som man längar till.Precis så som det ska vara. 

 

Önska mig en trevlig lördagseftermiddag.

 
Jag har tusen miljarder ointressanta teorier att läsa och lära mig om tills på måndag. Suck puck päck. Kan det inte bara bli måndag eftermiddag nu? Så att jag kan gå på yoga med Sofie, åka till Matilda i Malmö och fortsätta på min och Pers presentation på Malmö Högskola. Hade mycket hellre städat, arbetat eller letat mina nycklar i en hel dag. Vad som helst förutom teorier om vinst-maximering-strategier. Det är så fruktansvärt ogivande och smaklöst att jag skulle vilja skriva ett brev till författaren.
 
Hörre du, hur tänkte du egentligen när du inledningsvis presenterar Shells affärs-strategi i din bok? Jag citerar 'Shell har dragit fördelar genom starkare besluts-strategier och lyckats förutspå framtiden med en stretching mental model'. Lyckats med vadå? I vilken framtid? En där utsugning av naturresurser, oljespill och utnyttjande av den lokala befolknigen är strategiskt tänkade?
 
 
 

33 orsaker till att ♡ feminism...

 
 
 

Det stora blå

 
 
 
Sådär ja, nu har jag sett klart världens bästa film..andra gången denna månad. Nu finns det ingen orsak till att inte börja studera och slå upp böckerna till den kommande tentan. Det känns bara så tungt när man varit ledig hela jullovet. Som att tio tusen tunga stenar ligger på bokomslaget. Man kommer på att det finns så mycket annat att se, göra och läsa när man är ledig. Har gjort massa listor under jullovet. Jag  listor. Nu har jag en lista för allt. Böcker som jag vill läsa, filmer som jag vill se och platser som jag vill besöka. 
 

På mitt arbete

 
Ikväll sitter jag i receptionen på HC. Jag har nog världens bästa student jobb. Alla människor som rör sig här i krokarna är som tagna ur en film. Det är som att alla som kliver in genom dörrarna till HC förvandlas och får världens karaktär. Detta inkluderar alla gäster samt de som arbetar och pimplar kaffe här. Vi har Find som bor i källaren och kommer upp i behov, Lune som ger en dyra presenter och antecknar intressanta samtal mellan gäster plus bagaren runt hörnet. Sedan, för att inte nämna alla gäster. Som denna man från Stockholm. Han ville verkligen att alla skulle veta vilken förtjusande lägenhet han har. Han vet inte ens varför han bor på hotell. Hela kvällen har han suttit och beklagat sig: längtat hem och saknat sin egna säng.  
 

Studera i Köpenhamn vs Buenos Aires

Idag kommer Sofie hit. Vi ska studera tillsammans, precis som vi gjorde i Buenos Aires för ett år sedan. Bara några graders skillnad....
 
 
 
 
 

Or how i learned to stop worrying and live the most privileged bougie life ever

 

 
 

 

12:00 31/12

Jag sitter i receptionen på hotellet och väntar på att de sista gästerna ska checka ut innan städet kan sätta igång. Tyskarna i 505 ramlar ner en timme försent, vi har ju samtalat innan så "det är okej". Dom checkar ut, skriver en fin hälsning i gästboken och frågar hur jag ska fira nyår.

 
 
 

16:00 31/12

Efter jobb skyndar jag mig hem, jag Sarita, Dolly, Amanda och Emelie ska laga en fabulous nyårs middag. Vi glömmer bort att danskar inte arbetar på storhelger. Med andra ord är inga matbutiker öppena.. förutom den där frukthandlaren som räddade vår nyårs middag för två år sedan. Då blev det någon thai-wook, detta år fick det bli morotsoppa och danska smörrebröd.

 

20:00 31/12

Champagnen bubblar

 

21:00 31/12

Sju sjungandes tyskar glider in min lägenhet på bryggen.

 

 
 

23:00 31/12

Vi går över Langebro, under fyrverkerier, genom hela strøget och in på Hive, hostes av årets nyårs fest.

 

00:00

Leo, en av tyskarna, vänder sig om och kysser mig på 12-slaget, bara sådär pang-oväntat. 

 

 

1/14

Leo börjar gråta direkt efteråt. "MEN vad är det som är på tok?". Vi går till en lugnare del av nattklubben. Det visar sig att han är 25 år, har två barn och en fru.. eller en död fru. När han berättar om hur han ser henne överallt; i sina barn, i tidningar och på gatan börjar jag nästa också gråta. Han fortsätter, skakar på underläppen och tvekar lite innan han släpper det hela rakt på mig. Jag får både veta att han studerar medicin och drömmer om att hjälpa sjuka människor i framtiden. 

 

 

04:00 1/14

Jag går tillbaka till bryggen, kom lyckligtvis ihåg att jag skulle upp och arbeta klockan 9. Det var en märklig afton att fira nyår på.  

 

RSS 2.0